Wednesday, June 13, 2007

Glæder mig til at prøve :)


FAKTA
StedSalon 39AdresseVodroffsvej 39, 1900 FrederiksbergTelefon39 20 80 39ÅbningstiderOnsdag-torsdag klokken 15-23, fredag-lørdag klokken 15-01PrisniveauCocktails koster omkring 75 kronerRygning?Kun udendørsBaggrundsmusikJazz, blues og soul.

Frederiksberg har fået sin første cocktailbar
På Salon 39 mikses friskpressede juicer og kvalitetssprut. Frederiksberg har fået sin første cocktailbar. Den er indrettet med inspiration fra de brølende 1920'erne, og musikken spilles på vinyler.
Af Birgitte Kjær
Frederiksberg er lige lovligt konservativt. I hvert fald når det gælder om at følge tendenser, for der halter bydelen som regel et godt stykke efter København.

Det er først nu, at Frederiksberg får sin første rigtige cocktailbar, mens Magaritas, Gimlets og Mojitos falbydes fra snart sagt hvert andet hjørne i resten af København.

Bartenderen vender plader
Foregangsmændene er Thomas Raae Rasmussen og Kasper Georg Jensen, og de åbnede lørdag 9. juni cocktailbaren Salon 39 på Vodroffsvej 39 - lige bagved Sankt Jørgens Sø. Lokalerne har tidligere huset Café Aroma, men de to nye indehavere har brugt måneder på at nyindrette stedet, så Aromas tidligere gæsterne næppe vil kunne kende det igen.

Salon 39 emmer af 20'er-stemning med mørke træsorter, guld og brunlige nuancer. Udendørs er der 24 siddepladser og indendørs er der siddepladser i to niveauer og selvfølgelig også 6-8 pladser i baren, så man kan sludre med bartenderen, mens han mikser drinks eller vender plader.

De to indehavere har tidligere arbejdet som henholdsvis tjener/brygger i Hamburg og Nørrebro Bryghus og kok ved Søllerød Kro og D'Angleterre, og menuen på Salon 39 indeholder da også både en række klassiske cocktails, snacks og egentlige retter (for eksempel confiteret poussin og grillet kalvespyd til 129 kroner). Blandt de mere specielle tilbud er 'flæskesvær, rischips og oliven' som en snack til 39 kroner. Det kan man da kaldet fusion.

Fra slutningen af juni kan man også bestille brunch på Salon 29 lørdage og søndage.

Men cocktails er altså bovspyddet - og der er ikke tale om den poppede slags med pink sugerør, stjernekastere og glimmerpynt. Til gengæld er gin'en af det gode mærke Tanqueray, når man bestiller en Gin Fizz. Og appelsinjuicen presses på stedet, når man tørster efter en Screwdriver. /fra Politikken 13 juni 2007

No comments: