Sunday, December 24, 2006

God jul til Ungdomshuset og alle andre untaget faderhuset

Date:Dec 23, 2006 8:07 PM
SubjectNytårsoptog for Ungdomshuset 30. dec Skt. Hans torv kl.15.00
Body:Politikere: tag jer sammen! Alle andre: så er det snart sidste udkald!

BEVAR SÅ DET UNGDOMSHUS!

NYTÅRSOPTOG FOR
ET KØBENHAVN MED PLADS TIL ALLE

SANKT HANS TORV
LØRDAG 30. DECEMBER KL 15.00


På med nytårshat og nissehue og deltag i stille og roligt optog til Ungdomshuset!
Kom og fortæl politikerne, at vi ønsker et mangfoldigt København,
at vi er dybt foruroligede, og at vi kræver politisk handling NU!

Vi er vrede, meget vrede, på det politiske flertal på Københavns Rådhus, fordi politikernes håndtering af Ungdomshus-krisen har to triste konsekvenser:

· København står overfor at miste et uvurderligt kulturcentrum, der hvert år giver oplevelser til tusinder gennem alt fra børnenes fastelavnsfest, billig folkekøkken, gøgl, debatarrangementer, skæve film, visesang og til frygteligt larmende punkmusik. Et unikt hus hvis lige ikke findes andre steder i byen.
· København risikerer en ny periode med rodløse unge, gadekampe og social uro af ukendt voldsomhed og varighed.

Politikerne siger, at de er mod vold. Men det er deres politik, der nu fører direkte mod nye sammenstød. Det er deres politik, der bidrager til at forvandle mange af Ungdomshusets brugere og sympatisører til en militant ungdomsbevægelse.

Det er sagt mange gange, og vi siger det igen: krisen omkring Ungdomshuset er skabt af politikerne. Det var det politiske flertal, der i 1999 besluttede at sælge Ungdomshuset og dermed tage huset fra de unge, der havde drevet det som alternativt kulturcenter siden 1982. Det var det politiske flertal, der i 2000 udtrykkeligt IKKE ville sælge til en fond, der ville bevare huset som aktivitetssted for unge. Og nu afviser politikerne overhovedet at prøve at løse den krise, de selv har skabt. Vi mangler ord, men ’politikerlede’ kunne være ét af dem.

Men alle fortjener en ny chance, også politikerne. Vi nærmest bønfalder derfor politikerne om nu at tage et ansvar for den alvorlige situation i deres egen by. Politikerne må droppe deres ansvarsforflygtigelse og deres tågesnak om ’et andet hus’, når politikerne ikke engang tilbyder noget konkret, de unge kan forholde sig til.

Politikerne må gå helhjertet ind i dialog og konfliktløsning med det formål at bevare Ungdomshuskulturen til gavn og glæde for tusinder af københavnere. Det udelukker ikke, at også Faderhusets ønske om at være på Nørrebro kan tilgodeses. Men det er Faderhuset, der bevidst ønsker at ødelægge Ungdomshuset og ikke omvendt. Den holdning må Faderhuset ændre, hvis de skal gøre sig håb om nogensinde at vende tilbage til Nørrebro. Politikerne må bidrage til den nødvendige dialog, der kan få parterne til at indse, hvordan der kan blive plads til alle.

Kan parterne ikke forliges, bør de københavnske politikerne ikke udelukke at henvende sig til Christiansborg med ønske om politisk indgreb derfra. Situationen er alvorlig og usædvanlig. Vi appellerer derfor indtrængende til politikerne om at tage denne situation alvorlig og om nødvendigt gøre noget usædvanligt. Og gøre det NU!

Hvorfor bevare Ungdomshuset? En del af den københavnske ungdom føler, at der snart ikke er plads til dem nogle steder. De er ikke velkomne og har hverken råd eller lyst til at komme i Operahuset eller byens smarte natklubber. Og nu er de vrede, meget vrede, over at et af de eneste alternative steder, et af de eneste steder for unge som dem, nemlig Ungdomshuset, åbenbart med Guds vold og magt skal tages fra dem. En lukning af Ungdomshuset er ikke bare et tab for mangfoldighedskulturen i København. Det vil også skabe så stor frustration og spænding, at social uro er den alt for forudsigelige konsekvens. Hvad enten vi kan lide det eller ej.

Nørrebrogruppen for plads til alle især Ungdomshuset. Medarrangører (foreløbig liste): Borgergruppen for Ungdomshuset.

No comments: